Протидія домашньому насильству 7С – ефективна концепція представництва постраждалих осіб

Тренінг для тренерів «Протидія домашньому насильству 7С – ефективна концепція представництва постраждалих осіб» зібрав сьогодні у Львові юристів, адвокатів, представників наукової спільноти з різних регіонів України.

За словами Віталія Місяця, виконавчого директора Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги, метою тренінгу є напрацювання ефективних стратегій представництва постраждалих осіб, які включають в себе комплексний підхід до подолання масштабної проблеми домашнього та гендерно-зумовленого насильства. Учасники також мають отримати нові та оновити вже існуючі навички проведення навчань з тематики домашнього насильства для дорослої аудиторії, адже в подальшому їм доведеться проводити заходи в своїх регіонах. Другий день тренінгу буде присвячений побудові стратегії роботи з доказами у формування алгоритму представництва інтересів постраждалих осіб, а також особливостям збереження ресурсного стану тренерів, емоційній компетенції та профілактиці професійного вигорання.

Тренерка для тренерів Людмила Гриценко, адвокатка, експертка з питань протидії домашньому насильству, підкреслює, що важливо зрозуміти, яка кожна з ланок зв’язана з іншою, з якими суб’єктами реагування має зіштовхнутись постраждала особа, які мають бути їх дії, та як їх дії можуть вплинути з позитивної і негативної сторони.

Правники, а тим більше тренери з домашнього насильства, мають розуміти роль та алгоритм дій на кожному етапі та ланцюга правосуддя, що допоможе постраждалій особі пройти весь шлях ланцюга правосуддя. У тому числі – усвідомити, що вона потерпає саме від домашнього насильства.

Учасники відмічають, що не зважаючи на те, що тема домашнього насильства піднімається все частіше, актуальність подібних заходів не втрачається. На жаль, в реальності, з різних причин відбуваються ситуації, коли постраждалій особі доводиться боротися вже не з кривдником, а з системою: починаючи з поліції, доводячи те, що проти неї відбувалось домашнє насилля. Тож необхідність боротьби зі впливом стереотипів також вимагає постійного вдосконалення знань та оновлення бази тренерських практик.

Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Eliminating domestic and gender based violence in Ukraine», який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *