Податкові зміни для волонтерів

В листопаді Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення зміни до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації».

Відповідний законопроект за реєстр. №8076 опрацьовувався Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у якості головного. 

Прийнятий Закон України спрощує порядок включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, що знизить бюрократичне навантаження на десятки тисяч волонтерів та сприятиме покращенню державної політики підтримки волонтерської діяльності.

Зокрема, заяви для включення до Реєстру волонтерів можна буде подавати як у паперовій, так і в електронній формі (в тому числі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг).

Законопроєкт №7492  детально розширює напрямки витрат: до них входять благодійна допомога в період воєнного і надзвичайного стану на користь учасників бойових дій по всій Україні, працівників цивільного захисту та членів їхніх сімей, переселенців із зон бойових дій.

Також податкова пільга тепер поширюється на термін не тільки від дати реєстрації, а й на строк з початку поточного звітного року.

Протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом Кабінет Міністрів України має привести свої нормативно-правові акти у відповідність до його положень. 

Після набуття чинності ухваленого закону волонтери зможуть зареєструватися онлайн через “Дію”, що значно зекономить час волонтерам. 

Публікація зідйснена в рамках проекту «Розбудова спроможності жіночих волонтерських ініціатив в умовах війни», який реалізує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *