Дій заради перемоги – лідерки та лідерки громад відвідали Школу волонтерського руху

У Львові відбувається Школа лідерок та лідерів жіночого волонтерського руху, на яку приїхали волонтерки та волонтери з Чернігівського, Сумського та Хмельницького регіонів.

Потужна тренерська команда – ТЕТЯНА КРІЛЬ – мотиваційний спікер, практичний психолог, засновниця та голова громадської організації «Бути жінкою» м. Хмельницький та  ЛЮДМИЛА ГРИЦЕНКО, адвокатка, тренерка, лекторка Вищої Школи Адвокатури, співзасновниця ЮГ “Право” разом з учасницями та учасниками мотивувались, аналізували, згадували, проявляли емоції, вчились, ділились, відпочивали та планували.

Як відмітив Віталій Місяць, керівник Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги, цей захід планувався задля підвищення спроможності волонтерок та волонтерів працювати ефективно та в рамках закону, протидіючи стресу та емоційному вигоранню, надихаючи своїм успішним прикладом всіх навколо. Тож і програма школи складалась так, щоб учасниці та учасники могли відновити свої сили та дізнатися корисну інформації щодо правових аспектів активної громадської діяльності, а також можливостей та завдань лідерів.  І, судячи з того, як натхненно горіли очі учасниць після трьох днів інтенсивного спілкування, завдання вдалося виконати.

24 лютого 2022 року активізувало життя кожного українця. І всі ці роки, поки йшла війна з Росією на сході України, волонтерство було не настільки розповсюдженим. Але з перших днів повномасштабного вторгнення відбулось те, що називають феноменом українського волонтерства – з‘явились люди, які вивозять, готують, годують, одягають, допомагають з житлом та з усіх сил підтримують лінію оборони – збройні сили України. Але волонтери також потребують допомоги: юридичної, психологічної, фінансової та інформаційної. Вчитися та розвиватися задля більшої ефективності, оформлювати свою діяльність та вміти правильно звітувати, дбати про себе та відновлювати ресурсність – завдання не з легких. Школа лідерок та лідерів надала нашим учасникам таку можливість. Вони повертаються в свої громади сповнені нових ідей, маючи нові корисні знайомства та спільні плани подальшої діяльності. 

Захід відбувся в рамках проекту «Розбудова спроможності жіночих волонтерських ініціатив в умовах війни», який реалізовує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *