Надавачі правової допомоги Чернігівщини вчаться протидіяти домашньому насильству

14 вересня 2020 року відбувся тренінг для надавачів правової допомоги Чернігівської області на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству».

Тема насильства в сім’ї на сьогодні є актуальною не тільки в Чернігівській області. Тренер Фонду народонаселення ООН Віктор Вальчук привернув увагу присутніх до актуальністі проблеми в умовах епідемії COVID-19 та карантинних обмежень, причини та наслідки, прямі та непрямі ознаки (індикатори), які вказують на прояви різних форм домашнього насильства, вплив на розвиток дитини та цикли домашнього насильства.

Учасники тренінгу опрацьовували норми законодавства та алгоритм спільних дій надавачів правової допомоги та інших суб’єктів у разі виявлення випадку насильства. Окрім того, ознайомилися з реальними історіями постраждалих, на конкретних прикладах відпрацьовували навички виявлення прямих та непрямих проявів різних форм домашнього насильства, вчилися фахово проводити бесіди з особами, які постраждали від жорстокого поводження.

Захід організований  Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги у співпраці з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини та Регіональним центром з надання безоплатної воринної правової допомоги у Чернігівській області за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *