Школа старост – платформа для зростання потенціалу старост та громад Чернігівщини

14-15 грудня в Чернігові старости Менської, Іванівської, Сухополов’янської, Любецької, Городнянської, Олишівської, Тупичівської, Новобілоуської, Киселівської та Кіптівської територіальних громад Чернігівської області пройшли школу старост – платформу для зростання потенціалу старост та громад.

Захід організований Всеукраїнської коаліцією з надання правової допомоги у співпраці з ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» в рамках проєкту «Посилення демократичного врядування в Центральній та Північній Україні».

Тренеркою заходу виступила Наталія Висіканець, тренерка, еспертка з розвитку громад, координаторка напрямку координації та співпраці з громадськими організаціями та ініціативними групами програми DOBRE «Голос громади в місцевому самоврядуванні».

Під час школи старост учасниками були розглянути теми, як залучення громади до прийняття рішень, командоутворення, лідерство, вирішення конфліктів, організаційний розвиток – органи самоорганізації населення, громадська організація.

Окремим блоком тренінгу було обговорення наявних проблем громад, аналіз можливостей та потреб старостатів. Учасники обговорили основи стратегічного планування на рівні старостату, як створити більш згуртовану команду, зосередившись на вдосконаленні у трьох сфер: спілкування, співпраця та довіра. Були розглянуті і конкретні стратегії покращення комунікації та сприяння співпраці між членами команди.
Тренерка заходу надала можливість учасникам проговорити можливі ідеї задля створення позитивних змін у старостатах та розробити особистий план дій для їх втілення через розробку проєктів та залучення додаткових інвестицій у громаду.

Учасники навчання наголосили, що подібний захід вони відвідують вперше, а це було вкрай необхідно пройти на початку їх каденції, ще на початку 2020 року.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Посилення демократичного врядування в Центральній та Північній Україні», що втілюється за підтримки National Endowment for Democracy. Тренінг проведено в умовах «червоної зони» з дотриманням усіх умов: організатори та учасники повністю імунізовані та мають зелений COVID-сертифікат, негативний тест на коронавірус, дійсний 72 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *