На круглому столі в Колибаївській громаді говорили про домашнє насильство

1 грудня 2020 року в Колибаївській ЗОШ І-ІІст. відбулося засідання круглого столу в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти насильства».

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція «16 днів проти насильства».

За участю поліцейського офіцера Колибаївської громади  Ільїна Дмитра Олександровича, фахівця із соціальної роботи КПРЦСССДМ, члена ГФзОГП «ОПОРА»  Зюбрицької Галини Олександрівни та голови ГО «Західно-Української експертно-правової платформи», координатора проєкту «Протидія спалаху домашнього насильства у місцевих громадах» в Хмельницькій області Ільчишеної Вікторії Ігорівни та педагогічного колективу  школи.

Основне завдання цієї акції – привернути увагу спільноти до актуальних проблем запобігання та протидії домашньому насильству, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

Акція «16 днів проти насильства» — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Подібні масштабні проблеми можна подолати лише об’єднавши зусилля, забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності кривдників.

У кожній другій родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, є прояви домашнього насильства. І такий факт удвічі ускладнює роботу соціальних служб, які покликані надавати соціальні послуги, вивести цю сім’ю з бідності, з кризи, і тому нам потрібно знати причини для того, щоб надати якісну допомогу кожній родині, – відзначили учасники заходу.

Домашнє насильство вчиняється незалежно від соціального статусу родини, релігійних переконань і навіть етнічного походження.

Проект «Протидія спалаху домашнього насильства у місцевих громадах/Tackling the domestic violence outbreak in local communities» реалізує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *