Про правовий захист жертв домашнього насильства – надавачам правової допомоги

14 червня 2021 року в Чернігові відбувся тренінг на тему «Правовий захист жертв домашнього насильства» для надавачів правової допомоги.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, відкриваючі захід, зазначила, що жертви домашнього насильства на сьогодні є однією з найбільш вразливих категорій клієнтів, яким надають допомогу центри БВПД в регіоні. Тому, в світлі останніх змін в законодавстві, правникам важливо посилювати свою обізнаність та спроможність для надання ефективнішої і вчасної допомоги жертвам та групам ризику.

Тренер заходу Віктор Вальчук, юрист та національний експерт з протидії домашньому насильству наголосив, що проблема домашнього насильства в країні є особливо гострою в умовах пандемії COVID-19 та карантинних обмежень.

На законодавчому рівні прийнятті ряд суттєвих змін, які потребують вивченню та аналізу з боку надавачів правової допомоги.

Під час заходу учасники обговорили актуальні питання нормативного підґрунтя запобігання та протидії домашньому насильству, застосування спеціальних заходів. Присутні закріпили отримані знання виконуючи практичні завдання у групах.

Захід організований в рамках реалізації проекту «Громадські офіцери – ефективна відповідь на спалах домашнього насилля» за підтримки Human Rights House Foundation та Європейського Союзу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *