Стартувала онлайн-школа з протидії домашньому насильству

21 та 23 квітня громадські офіцери з протидії домашньому насильству в рамках реалізації проекту «Engaging local communities on the fight against family violence outbreak», що реалізує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги». На онлайн-заході зустрілись представники різних громад двох областей України. Усі учасники – небайдужі до теми, адже кожен з них в своїй діяльності стикається тим чи іншим чином з проявами цього явища та розуміє важливість проблематики.

За словами Віталія Місяця, виконавчого директора  БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», особлива тема протидії домашньому насильству стала актуальною зараз, під час карантину. Це помітно по статистичним даним та повідомленням засобів масової інформації про чисельні випадки різних видів домашнього насильства в сільських громадах України. Важливим також є сфокусованість проекту на місцевих громадах,  які потребують додаткової уваги, кваліфікованої правової допомоги та практичних знань фахівців у цій сфері. А можливість поєднати в заходах учасників з декількох регіонів надасть можливість обміну корисним досвідом, напрацювання спільних ідей щодо подолання наслідків спалаху домашнього насильства,  його профілактиці та протидії  в подальшому.

Проводила заняття зі слухачами онлайн-школи Тамара Бугаєць, адвокатка, магістерка міжнародного права (LL.M), керівниця адвокатського бюро «Тамари Бугаєць», експертка з питань запобігання та протидії домашньому насильству. Перше заняття учасники почали з загальної інформації щодо поняття домашнього насильства та його масштабів в Україні, оглянули законодавство та поділились практичним досвідом.

Учасники школи поділились своїми враженнями. Так, Каріна Акопян, представниця Ніжинської громади Чернігівської області, відзначила, що атмосфера заняття та формат школи-онлайн були цікавими. Тренерка підтримувала зворотній зв’язок, було цілком зрозуміло і доступно висвітлено  інформацію.

Загальне позитивне враження від онлайн-заняття залишилось і у Ірини Кузиної, яка представляла Сумську громаду та Білопільську ОТГ Сумської області: «Тамара Бугаєць складає враження лекторки, що чудово знається на темі, має значний багаж подібних справ у своєму досвіді. ЇЇ слова доповнювалися добре структурованою презентацією з наглядними цифрами щодо домашнього насильства, зокрема під час карантину. На мій погляд, доречним було залучення аудиторії до дискусії, яка дозволила зрозуміти рівень обізнаності у питаннях домашнього насильства у учасників».

За словами Наталії Лінник, учасниці школи, тема протидії спалаху домашньому насильству саме в невеликих громадах є дуже важливою, тож проект має неабияку актуальність, «Я працюю зі студентами, захистила кандидатську дисертацію з дотичної теми, тож для мене важливі питання насильства над дітьми», – відзначила пані Наталія та виказала свою подяку організаторам.

Залучити учасників до більш детального обговорення практичних аспектів теми – в подальших планах виконувачів проекту, адже це було одним з важливих завдань під час планування структури занять онлайн-школи. Слухачі отримали домашнє завдання та готуються до наступних занять

photo_2020-08-07_13-04-22
photo_2020-08-07_13-04-04
photo_2020-08-07_13-03-54
photo_2020-08-07_13-03-25

Попередня
Наступне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *