Проєкт протидії домашньому насильству охопить сільські громади

Днями відбулося підписання угоди між посольством Федеративної Республіки Німеччина та Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги.

В рамках проєкту «Активізація місцевих громад на боротьбу зі спалахом домашнього насилля» («Engaging local communities on the fight against family violence outbreak») заплановано:

  • робота з організації пунктів звернення для жертв домашнього насильства в сільських районах;
  • активізація співпраці місцевих органів влади з неурядовими (громадськими) організаціями та адвокатами з метою надання ефективної допомоги постраждалим;
  • навчання для адвокатів щодо особливостей консультування та захисту прав жертв домашнього насильства;
  • інформаційна кампанія з протидії та профілактики домашнього насильства.

Проєкт охопить сільські громади в різних регіонах. В умовах пандемії COVID-19 кількість випадків домашнього насильства значно зросла, тож активізація зусиль адвокатури, місцевої влади та активістів в громадах має особливе значення, – підкреслює виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць.

У 2020 році в Україні у порівнянні з 2019 на 75% зросла кількість засуджених за домашнє насильство. Згідно даних Державної судової адміністрації, на 66% зросла також кількість справ на розгляді в суді щодо фактів скоєння домашнього насильства, у порівнянні з 2019 роком. За інформацією Міністерства соцполітики, більшість звернень про насильство вдома у минулому році були від жінок — 86%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *