Покращити якість роботи судів допоможе дослідження думки відвідувачів

Особливості реалізації проекту «Покращення якості роботи судів Хмельницької та Вінницької областей через застосування інноваційних підходів до проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології̈ карток громадянського звітування (КГЗ)» та аспекти проведення онлайн опитування обговорили сьогодні під час вебінару для представників судів.

В рамках цього проекту, в десяти судах Хмельницької області та дванадцяти судах Вінницької області, планується провести дослідження задоволеності відвідувачів роботою суду за методологією карток громадянського звітування. Мета проекту – покращення якості надання судових послуг та зміцнення довіри громадян до судової влади. Дослідження будуть здійснюватися на підставі рішення Ради суддів України від 2 квітня 2015 року №28, яким затверджено рамкову систему оцінювання роботи суду в Україні «Система оцінювання роботи суду: стандарти, критерії, показники та методи» (СОРС). Проект реалізується благодійною організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» у співпраці з Програмою реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час вебінару  виконавчий директор БО «Всеукраїнська коаліції з надання правової допомоги» Віталій Місяць відзначив, що ще однією метою даного дослідження є провадження такої форми опитування,  як онлайн анкетування. Адже, зважаючи на карантинні обмеження спричинені пандемією COVID-19, доводиться впроваджувати нові форми проведення опитування.

Кожен суд отримав унікальне посилання на онлайн анкету, а також комплект постерів та флаєрів з інформацією про те, як взяти участь в опитуванні. «В свою чергу наша команда забезпечила підготовку анкет, проведе їх обробку та аналіз отриманих даних. Ми підготуємо аналітичний звіт за результатами опитування по кожному суду. Звіти разом із рекомендаціями щодо покращення роботи будуть надані судам для подальшого їх впровадження», – пояснив Віталій Місяць.

Попереднє дослідження щодо покращення роботи судів було проведено у 2018-2019 роках.  Майже усі суди України провели опитування задоволеності відвідувачів окремими аспектами функціонування судів. Як зауважив Віталій Місяць, за підсумками дослідження було розроблено конкретні рекомендації для кожного суду, більша частина з яких була успішно втілена в життя.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *