Хто є справжнім кривдником у справі про домашнє насильство – доведеться розбиратися в суді

До громадського офіцера в Сумській територіальній громаді Ірини Кузіної звернулась жінка з приводу вчинення по відношенню до неї домашнього насильства. Під час чергової сімейної сварки чоловік в стані алкогольного сп’яніння сильно ударив її, при цьому, не давав звернутися до рідних чи викликати поліцію. Урешті-решт жінці вдалося вихопити телефон та визвати патрульних, але під час тяганини за телефон чоловік отримав подряпину по руці, що і продемонстрував правоохоронцям. В результаті, ті склали два заборонених приписи та два однакових протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.173-2 КУпАП – вчинення домашнього насильства – побачивши в ситуації двох жертв та двох кривдників.

З сайту “Судова влада” жінка дізналась, що справа про адміністративне правопорушення знаходиться в провадженні Зарічного районного суду міста Суми та призначена до судового розгляду на 31.05.2021 р. на 08:30.

Вона була абсолютно не згодна з тим, що на неї складений протокол про вчинення домашнього насильства, адже протягом певного часу чоловік знущався з неї психологічно, ображав, а в той день влаштував вдома посиденьки з другом за чаркою, і на зауваження та прохання припинити пити та відправити додому гостей – відповів силою.

Після обговорення ситуації, громадським офіцером було прийнято рішення звернутися до ГО “Північна правозахисна група”, щоб залучити до цієї справи професійних правозахисників та скласти клопотання про перенесення розгляду справи, адже після бійки жінка себе погано почувала, вимушена була пройти низку обстежень у лікарів (в тому числі, у нейрохірурга) та дуже хвилювалась щодо складеного відносно неї протоколу.

Сьогодні вранці розгляд справи було перенесено, у жертви домашнього насильства є час на те, щоб підлікуватися та підготуватися за допомогою юристів до судового засідання.

Публікація підготовлена в рамках реалізації проекту «Активізація місцевих громад на боротьбу проти домашнього насильства», який реалізується Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги у співпраці з ГО “Північна правозахисна група” (м. Суми) за підтримки посольства Німеччини в Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *