Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу правничої допомоги Pro bono!

Визначені результати Всеукраїнського конкурсу правничої допомоги Pro bono, який проводила Благодійна організація «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» у співпраці з Національною асоціацією адвокатів України за ініціативою Комітету з питань взаємодії з громадянським суспільством.

Близько тридцяти історій надання правничої допомоги надійшли з різних куточків України: Закарпаття та Слов’янська, Волині та Одеси. Конкурсна комісія мала складне завдання, адже треба було оцінити неймовірно цікаві приклади безкорисливого юридичного супроводу від успішних українських адвокатів. Тим не менш, переможців обрано! Ми вітаємо авторів трьох найкращих історій, які отримали цінні подарунки: планшетний комп’ютер Apple iPad 8th Gen:

  • «Долає дискримінацію щодо осіб з інвалідністю»завдяки тому, що зробив у цій справі адвокат Дмитро Жарий з м. Дніпро, був створений судовий прецедент, який встановив факт дискримінації осіб з інвалідністю, порушення права на свободу пересування, а також зобов’язав страхову компанію усунути зі своїх правил страхування положення, які призвели до порушення таких прав.
  • «Перша українка захистила себе від домашнього насильства в Євросуді»адвокатка Наталія Бухта з м. Рівне на час звернення клієнтки, була єдиним адвокатом регіону Рівненської області, який працював на умовах простору Pro bono та в якого була відмітка в профайлі адвоката про надання таких послуг. Справа вийшла не простою, але унікальною та значущою для багатьох українських родин, адже героїня цієї розповіді увійде в історію Європейського суду з прав людини,  як перша українка, що заговорила про проблеми домашнього насилля в країні на європейському рівні.
  • «Адвокат Pro bono виступив на захист ОТГ» – в березні 2017 року Господарським судом Хмельницької області були ухвалені рішення про стягнення з Жванецької сільської ради грошових коштів отриманих на будівництво газопроводів високого та середнього тиску на загальну суму більш ніж 33 млн. грн. Тож адвокат Кирило Кузнецов з м. Хмельницький виступив на захист цілої ОТГ. Працювати довелось довго та плідно, але було того варто.

«Дізнатися з наскільки є різними, талановитими, влучними та результативними представники адвокатської спільноти в Україні можна на офіційній сторінці Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги в соціальній мережі facebook.com та на сайті нашої організації. Ми були приємно вражені тим, як часто адвокати працюють Pro bono. З поданих на конкурс історій видно, що професіоналізм та бажання допомогти є безумовними принципами роботи їх авторів», – відмітив Віталій Місяць, виконавчий директор БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги», адвокат, голова комітету НААУ з питань взаємодії з громадянським суспільством.

Проект фінансується за кошти Програми розвитку співробітництва та сприяння демократії Міністерства закордонних справ Литовської республіки The project is financed by the funds of the Development Cooperation and Democracy Promotion Programme of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Lithuania.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *